Επιτέλους Κάρτα Αγρότη ;

Όπως όλα δείχνουν η Κάρτα του Αγρότη θα τελεί υπό της αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που θα ορίζει και το πλαίσιο για τη λειτουργία της και πάνω σ’ αυτό θα μπορούν να κινούνται ανάλογα όλες οι εμπορικές τράπεζες για την έκδοση των δικών τους «καρτών του αγρότη».

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης η οποία εκδόθηκε μετά τη συνάντηση Αποστόλου με Κατσέλη αναφέρονται τα εξής:

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχώρησε σήμερα τις απαραίτητες διαδικασίες για την κατοχύρωση του ονόματος «κάρτα του αγρότη».
Στόχος είναι η χρηματοδότηση της παραγωγικής διαδικασίας και η παροχή ρευστότητας στην αγροτική οικονομία.
Συγκεκριμένα με την «κάρτα του αγρότη» ο παραγωγός θα μπορεί να προεισπράττει όλο το χρόνο έναντι των ενισχύσεων που δικαιούται, από το Τραπεζικό ίδρυμα της προτίμησής του, με χαμηλό επιτόκιο, χρήματα που του είναι απαραίτητα για την αγορά εφοδίων και τη χρηματοδότηση εν γένει της δραστηριότητάς του.
Στο πλαίσιο αυτό και για την εφαρμογή του εγχειρήματος πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης συνάντηση του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου με την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, η οποία και εξέφρασε τη βούληση της Ένωσης να συνδράμει το Υπουργείο στην υλοποίηση της «κάρτας του αγρότη».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.