Κυρώσεις μετά τις 12 Μαρτίου για παράνομους σταύλους

Κυρώσεις μετά τις 12 Μαρτίου για παράνομους σταύλους

Μέχρι 6 Φλεβάρη η τακτοποίηση των αυθαίρετων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με παράβολο 300 ευρώ.

Η τριετής προθεσμία αναστολής κυρώσεων για τις μη αδειοδοτημένες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, λήγει την 12η Μαρτίου 2015, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.4056/2012), όπως ενημερώνει τους κατόχους κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, οι οποίοι δεν διαθέτουν ακόμη άδεια κτηνοτροφικής εγκατάστασης το τμήμα Φυτικής Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις 12 Μαρτίου 2015 οι κάτοχοι μη αδειοδοτημένων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα διοικητικών και οικονομικών κυρώσεων, καταβολής των κοινοτικών ενισχύσεων, ένταξης σε προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ.α.

Επίσης, σημειώνεται ότι έως τις 6 Φεβρουαρίου 2015, από το Ν.4178/2013 υπάρχει η δυνατότητα τακτοποίησης αυθαίρετων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με την καταβολή παραβόλου υπέρ Ελληνικού Δημοσίου ύψους 300 ευρώ χωρίς άλλη οικονομική επιβάρυνση.

Επειδή δεν προβλέπεται και νέα παράταση των παραπάνω προθεσμιών, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να ανταποκριθούν άμεσα. Πληροφορίες στο γραφείο 240 της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και στο τηλέφωνο 2521351240.

Πηγή : agronews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.