Στην Κρήτη η Eurobank με στόχο την ενίσχυση των αγροτικών επιχειρήσεων

Με σημαντικές συμμετοχές από 22 χώρες του εξωτερικού και περισσότερους από 100 Έλληνες εξαγωγείς ξεκίνησε την Τετάρτη (24/5/2017) και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή (26/5/2017), η Επιχειρηματική Αποστολή «Go In Crete» που διοργανώνει η Eurobank στην Κρήτη, στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας της Τράπεζας «Go International».

Η διοργάνωση του «Go In Crete» εντάσσεται σε ένα πλέγμα ενεργειών μεγάλης κλίμακας με επίκεντρο την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας που αποτελεί στρατηγική επιλογή της Eurobank από το 2009.

Ένα άλμα χρειάζεται να κάνει σήμερα ο Έλληνας αγρότης για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής, από αγρότης- παραγωγός να γίνει αγρότης- επιχειρηματίας. Αυτό τόνισε το βράδυ της Τετάρτης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Φωκίων Καραβίας. Ακόμη τόνισε πως πιστοποιείται η αρωγή που το υπουργείο παρέχει στην προσπάθεια της τράπεζας και πρόσθεσε πως υπάρχει ανάγκη για ένα νέο, διαφορετικό αναπτυξιακό πρότυπο στηριγμένο στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και την υγιή επιχειρηματικότητα και όχι στην κατανάλωση.

Στη συνέχεια μιλώντας ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκη, ανέφερε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης και τις δυνατότητες ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας που έχει απήχηση στην Εθνική Οικονομία. «Για την Περιφέρεια Κρήτης η σημερινή διοργάνωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστούμε το ύψος των εξαγωγών και των εμπορικών σχέσεων που αναπτύσσονται στον κλάδο των τροφίμων ανάμεσα στην Κρήτη και τις χώρες του εξωτερικού. Παρά την κρίση των τελευταίων χρόνων, παρά το κλίμα οικονομικής αβεβαιότητας και αστάθειας οι εμπορικές σχέσεις με τις διεθνείς αγορές αποτελούν μια από τις σημαντικότερες διεξόδους για τα προϊόντα της Κρητικής γης.

Με αυτό το δεδομένο στην Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία χρόνια καταβάλλουμε συντονισμένες προσπάθειες, προκειμένου να ενισχύσουμε την εμπορική αξία των Κρητικών προϊόντων. Με την εφαρμογή του στρατηγικού μας σχεδιασμού και τη σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό, προσπαθούμε να επεκτείνουμε τη δράση των τοπικών επιχειρήσεων σε μια αγορά, που συνεχώς παρουσιάζει νέες απαιτήσεις, αλλά ταυτόχρονα, παρέχει νέες επιχειρηματικές και εξαγωγικές ευκαιρίες. Βασική μας αντίληψη είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της εμπορικής δραστηριότητας στο νησί, μέσα από μια διαφορετική αντίληψη. Μια τοπική προσέγγιση που στηρίζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, επισήμανε την σημαντικότητα του forum,τονίζοντας την συνεργασία της Περιφέρειας και στην συμβολή της στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. «Η Κρήτη, με το Go in Crete, σηματοδοτεί ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», τόνισε.

Το Go In Crete τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και συνδιοργανώνεται με:

  • την οργανωτική φροντίδα του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (Σ.Ε.Κ.),
  • τη συνεργασία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (Π.Σ.Ε.), του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.), του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.),

καθώς και την υποστήριξη του ισπανικού τραπεζικού ομίλου Santander, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD) και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ).

Δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους από 100 Έλληνες εξαγωγείς να έρθουν σε επαφή με πάνω από 50 εξέχοντες διεθνείς αγοραστές από τις Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σουηδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Κύπρο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, τον Λίβανο, το Μπαχρέϊν, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Ουκρανία, την Εσθονία και τη Βουλγαρία.

Πηγή Agrotypos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.