Τα νέα δεδομένα της κτηνοτροφίας παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στο Τσοτύλι

Τα νέα δεδομένα της κτηνοτροφίας παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στο Τσοτύλι

Ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη της Κτηνοτροφίας στο Δήμο Βοΐου- Νέα δεδομένα και προοπτικές», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στο Τσοτύλι με πρωτοβουλία του Δήμου Βοΐου και το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Νέας Μεσήμβριας.animalfeed
Ειδικοί επιστήμονες ανέλυσαν σημαντικά ζητήματα γύρω από την κτηνοτροφία, τα νέα δεδομένα που ισχύουν, ενώ έδω σαν απαντήσεις σε πολύ καίρια θέματα τα οποία τέθηκαν από τους κτηνοτρόφους που παρακολούθησαν την ημερίδα.
Τις εισηγήσεις έκαναν ο Προϊστάμενος του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης, Αθανάσιος Γκαρσέν και οι Γεωπόνοι- Ζωοτέχνες, Σταματίνα Τριβιζάκη, Γιώργος Μαραγκουδάκης και Ελένη Κομνηνού.
Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στην ημερίδα ήταν τα εξής:
1)Έργο του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης- στόχοι και προτάσεις στην Ελλάδα της κρίσης
2)Πιστοποίηση Ελληνικών φυλών προβάτων, παραγωγικές δυνατότητές τους σε σχέση με τα αντίστοιχα
εισαγόμενα. Ελληνικός εγ-χώριος, Ευρωπαϊκή εμπειρία- δυνατότητες αξιοποίησης στις ορεινές περιοχές
3)Πιστοποίηση φυλών κρεοπαραγωγής. Προϋποθέσεις ένταξης στο άρθρο 68
4)Σπάνιες φυλές ζώων- Πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον

Το Δήμο Βοΐου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Ηλίας Σίμος, ο οποίος τόνισε πως η περιοχή πάσχει από ενημέρωση σε ζητήματα σημαντικά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και στα πλαίσια αυτά διοργανώθηκε η συγκεκριμένη ημερίδα, όπως και μια σειρά άλλων δράσεων από τη δημοτική αρχή.
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, με απαραίτητη τη χρήση ενεργού συνδέσμου. Διαβάστε περισσότερα http://e-ptolemeos.gr/?p=42777#ixzz2tbRc4T5u Follow us: @eptolemeos on Twitter | ptolemeos.news on Facebook